Välkommen till Lorents Marin Cupen`s officiella tävlingssida !
SVERIGES FÖRSTA "NON PROFIT" TÄVLING
><(((*> "100% STÖD TILL FISKEVÅRDEN " <*)))><

onsdag 13 maj 2009

FISKE FEBER

Vi välkomnar sponsor NR.16

FISKE FEBER

-MEDIASPONSOR



Citat John Zafardl/Fiske Feber Nr 3 * 2009

""NON PROFIT TROLLING


Jag har länge velat se ett större engagemang för fisket i Vänern och i synnerhet det populära trollingfisket. Debaten går ibland het bland trollingfiskare,som skyller ett stagnerande fiske i Vänern på felaktiga utsättningar,yrkesfiske och vattenkraft,men de missar en vital poäng :

Det gäller att sopa rent framför egen dörr innan vi tar oss an de stora bovarna ! Trollingfisket är idag vida utbrett ,med flera och större båtekipage och duktiga fiskare - kontentan är att vi tar vår beskärda del av blankfisken på Vänern,utan att ge något tillbaka i form av fiskekort eller avgifter . Därför tycker jag att Lorents Marin Cupen är ett bra initiativ i rätt riktning. Endagstävlingen går av stapeln den 5 december med Hällekis som utgångshamn. Arrangören ,Lorents Marin , är ett privat företag som inte kommer att profitera ekonomiskt på evenemanget, något tävlingsansvarige Christian Markström är noggrann med att poängtera :

-Vi tror på *non profit-konceptet* och alla som vill vara med får donera 400 kronor,pengar som oavkortat kommer att gå till fiskevård. Representant från Laxfond Vänern kommer att finnas på plats för att ta hand om pengarna direkt,berättar Christian.

Fiskevården får nu platsen den förtjänar i tävlingssammanhang och ett stort antal släpfiskare får chansen ,via sitt tävlingsdeltagande, att bidra till utsättningar av lax -och öring i Vänern. Prisbordet är digert och sponsras av såväl stora som små aktörer från branschen. Mer information om tävlingen hittar du på följande hemsida:
http://lorentsmarincupen.blogspot.com/""




Läs i nya numret...


Tema hälleflundra - Vi serverar ett stort tema om den mytomspunna hälleflundran.Magnumspinnare - Spinnare av modell XXL hetsar storgäddorna till häftiga hugg.Laxfiske i Forshaga - Klarälven ståtar med några av Sveriges säkraste laxpooler.Trolla storsej - Följ med på spännande trollingfiske efter pelagiska snabbsimmare.Storsikarna i Långå - Sannolikt simmar Sveriges största sikar i Ljusnan vid Långå.Rulltrimning del 2 - Vi gör en djupdykning bland multirullens viktiga komponenter.Näbbgädda på fluga - Med rätt krok och teknik är det lättare att fånga näbbgädda.Meta pigg- och slätvar - Våra största plattfiskar ska fiskas aktivt med rejäla beten.Havsöring i Vefsna - Följ med till ett av Europas absolut förnämligaste öringvatten.

Med mera ,med mera...

http://www.fiskefeber.se/


TILLBAKA TILL TOPPEN